Integralna rješenja

Rješenja koja povezuju više raznovrsnih softverskih, hardverskih i mrežnih tehnologija u jedinstveni sustav na usluzi korisniku.

 

L.U.C.A. (Lama Unified Communication Appliance) telefonska centrala

 

iForestFire (Intelligent Forest Fire monitoring system)

 

Lama Firewall

 

Lama HotSpot

 

 

     HOTstream IPTV

      

     iMeteo - IP meteorološka stanica  

     L.U.C.A. (Lama Unified Communication Appliance)
     telefonska centrala

     top

     L.U.C.A. telefonska centrala je univerzalni uređaj za komunikaciju unutar i izvan tvrtke. Objedinjuje upotrebu telefona, faksa i interneta, a osim dodatne funkcionalnosti, donosi i znatne uštede. Temelji se na platformi “otvorenog” tipa s neogranicenim mogucnostima softverskih nadogradnji i prilagodbi bilo kojem sustavu.

     luca

     Što je ip telefonija?

     IP telefonija je općeniti naziv za kombinaciju softvera, hardvera i protokla koji omogucuju telefoniranje i razmjenu podataka korištenjem iste tehnološke platforme. VoIP (Voice over Internet Protocol) čini proces digitalizacije i prijenosa glasa putem računalnih mreža zasnovanih na IP protokolu (LAN,WAN) i nije usko vezan za internet.

     Zašto odabrati Laminu ip telefoniju?

     • Uštede na pozivima prema inozemstvu
      Centrala za pozive prema inozemstvu koristi inozemne internet telekomunikacijske operatere.
     • Pozivi po 0 kn
      Mogućnost besplatnih razgovora udaljenih djelatnika sa centralnom lokacijom.
     • Spajanje lokacija te pozivi po 0 kn između poslovnica
      Lokacije i uredi se povezuju sa centralnom lokacijom i međusobno razgovaraju po 0 kn bez obzira na udaljenost i lokaciju.
     • Prosljeđivanje poziva prema mobilnim mrežama
      Mogućnost priključenja GSM gateway uređaja na centralu. Centrala automatski prosljeđuje pozive prema željenim mobilnim brojevima kroz GSM gateway, te sukladno tome omogućava niže ili besplatne cijene poziva (broj pružatelja govornih usluga spojenih na centralu je neograničen!).
     • Faks poslužitelj
      Primanje i slanje fakseva u elektroničkom obliku bez uporabe faks uređaja ili modema. Nije moguće implementirati kod klasičnih PBX sustava.
     • Rad od kuće ili tijekom poslovnog puta
      L.U.C.A. omogućuje sve načine poslovne komunikacije (telefon, faks, mail) na bilo kojoj lokaciji gdje postoji internet veza.
     • Niža cijena posjedovanja kroz vrijeme (TCO)
      Jeftiniji zamjenski dijelovi. Udaljenim pristupom cijena održavanja i vrrijeme odziva svedena je na minimum.

     Resell program

     Ako ste zainteresirani za distribuciju Laminog komunikacijskog rješenja L.U.C.A. molimo nazvati +385(21)270-233

     IPNAS (Inteligentni Protupožarni NAdzorni Sustav)

     top

     IPNAS je integralni i inteligentni sustav za daljinski protupožarni nadzor otvorenog prostora i automatsko rano otkrivanje šumskog požara analizom slike kamere u vidljivom dijelu spektra tijekom dana, a u bliskom infra-crvenom dijelu spektra tijekom noći. Šumski požari otkrivaju se u nastanku naprednim metodama obrade i analize slike.

     Inteligentni algoritmi za prepoznavanje šumskog požara automatski analiziraju sliku, tražeći vidljive znakove vatre, poput dima šumskog požara u dnevnim uvjetima i plamena u noćnim uvjetima. U slučaju sumnje na požar generira s alarmni prozor, a sumnjivi dijelovi slike se označe. Operater donosi krajnju odluku pregledom označenih dijelove slike i odlučuje da li se radi o požaru ili ne.

     ipnas stanicaipnas sucelje

     IPNAS je tipični Web Informacijski Sustav (WIS) jer je korisničko sučelje standardni Web preglednik. Sustav se sastoji od terenske jedinici i centralne jedinice za prihvat, prikaz, obradu i pohranu svih podataka s terenskih jedinica. Terenska jedinica se sastoji od pokretne (pan/tilt/zoom) video kamere u dvojnom režimu rada (danju kao kolor kamera osjetljiva u vidljivom dijelu spektra, noću kao crno-bijela kamera osjetljiva u bliskom infra-crvenom dijelu spektra), mini meteorološke stanice sa ugrađenim podatkovnim Web poslužiteljem te komunikacijske jedinice preko koje se terenska jedinica spaja sa centralnom jedinicom na kojoj se obavljaju sve analize, proračuni, prezentacije i pohrana svih slika i podataka.

     Zašto IPNAS ?

     Jedini efikasni način minimizacije štete koji uzrokuju požari otvorenog prostora je pravovremeno uočavanje požara u nastajanju te brza i dobra intervencija i naravno preventivno djelovanje. Zbog toga se veliki napori ulažu u ranu detekciju šumskog požara.

     Struktura IPNAS-a

     IPNAS je Web informacijski sustav, pa je jedino korisnikovo sučelje standardni Web preglednik. Sustav se temelji na terenskim motrilačkim jedinicama i centralnom poslužitelju. Terenske motrilačke jedinice sadrže mrežnu (IP) kameru upravljivu po azimutu, elevaciji i zumu, osjetljivu i u vidljivom i u bliskom infra-crvenom podrueju, mrežnu (IP) mini meteorološku stanicu i komunikacijsku, obično bežienu jedinicu, kojom se terenske jedinice spajaju sa centralnim poslužiteljem.

     Centralna poslužiteljska jedinica prihvača podatka sa maksimalno 5 kamera, analizira ih, obrađuje, pohranjuje i prikazuje.

     IPNAS je inteligentan zato što u automatskom režimu rada koristi napredne, inteligentne postupke digitalne obrade, analize i razumijevanja slike. Programska arhitektura sustava se temelji na agentskoj arhitekturi. Inteligentni programski agenti su odgovorni ne samo za prikupljanje, već i za obradu i analizu svih slika i podataka.

     IPNAS ima dva osnovna režima rada - ručni i automatski.

     Ručni kada se preko sučelja maksimalno prilagođenog korisniku upravlja kamerama koristeći upravljačku palicu, tastaturu, miša, virtualne komande, geo-referencirane mape, panoramske prikaze slično.

     U automatskom režimu rada sustav prepoznaje pojavu dima visine 10 m na udaljenosti od 10 km, te automatski podiže alarm.

     Lama Firewall

     top

     Nadgledanjem i analiziranjem svih podataka koji prolaze između Vašeg poslovnog sustava i Interneta može Vas uspješno zaštititi od svih opasnosti izvana.

     Zašto je potrebna zaštita?

     Razlozi mogu biti razni: pristup osnovnim i bankovnim podacima, datotekama s lozinkama, pokretanje 'denial of service' napada na popularne web stranice, ilegalna distribucija programa itd. Pritom posebno rizičnu skupinu predstavljaju DSL korisnici koji su stalno prisutni na mreži pa su time i izloženiji napadima.

     Firewall analizira sav promet koji prolazi kroz mrežu, bilo da se radi o dolaznom ili odlaznom prometu. Pomoću sigurnosnih odredbi dozvoljavaju se ili blokiraju određeni prometi u mreži.

     Glavne karakteristike

     • konfiguracija i administracija putem web preglednika
     • napredna kontrola korištenja interneta s praćenjem
     • VPN
     • anitvirusna i antispam zaštita (uključeno besplatno automatsko ažuriranje)
     • mala potrošnja (do 100W)

     Reference

     Adriacink, Alpro-Att (2 lokacije), Aster Repro Studio, Auto Centar Fabjanac, Bitumina (2 lokacije), Etnografski muzej Split, Fintrade, Grad Krk, Henley & Partners, Int Service, Iredal Split, Javni bilježnik Nevenka Kekez, Javni bilježnik Vedrana Bilan, Javni bilježnik Milić-Štrkalj, Katoličko-Bogoslovni Fakultet Split, Max-Moris, Mucić & Co., Nacionalni park Mljet, Nacionalni park Paklenica, Općina Šolta, Park prirode Biokovo, Park prirode Telašćica, Park prirode Vrana, Promet Split, Protetika Split, Split Ship Management, ST Invest, ST Kapital, Telemax, Vatrogasna zajednica Istarske županije (7 lokacija), Vodoprivreda Split

     Lama HotSpot

     top

     U današnje vrijeme pristup Internetu je nužan zahtjev bilo kojega gosta. Većina poslovnih ljudi na odmor dolaze sa prijenosnim uređajima, kako bi bili u kontaktu sa poslom kod kuće. Operateri nude pristup Internetu preko GSM mreže, ili preko vlastitih pristupnih točaka. Obje ponude su iznimno skupe za krajnjeg korisnika, a Vaša tvrtka nema financijske koristi od nuđenja te usluge.

     Rješenje omogućava

     • pristup internetu
     • samostalno određivanje cijene pristupa intrenetu
     • uz niske troškove internet veze, zadržavate velik dio zarade

     Struktura sustava

     Lama HotSpot ne zahtijeva održavanje, iznimno je jednostavan za korištenje i sastoji se iz 2 dijela:

     • ticket Printer stoji na recepciji ili šanku i pritiskom na jedno od 3 dugmeta štampa tiket za 30, 60 ili 90 minuta Interneta
     • router sa antenom, dometa do 200 m, spojen na Internet, koji se postavlja u prostoriju ili na terasu gdje želite ponuditi bežični Internet

     Na Lama Spot je moguće priključiti još 4 stolna računala za "Internet kutak" u hotelu ili kafiću.

     Pohrana podataka

     top

     Zbog tehnološkog trenda ubrzanja širokopojasnih veza i medija za prijenos podataka potreba za centralnom pohranom podataka raste iz dana u dan. Centralna pohrana podataka je mnogo efikasnija od dislocirane po serverima. Ovisno o potrebama korisnika nudimo tri rješenja za pohranu podataka.

     • Za korisničke podatke optimalno rješenje je centralni store na iSCSI tehnologiji sa S-ATA diskovima velikog kapaciteta u RAID-5 polju. iSCSI je pogodan za arhiviranja podataka, može se izvesti kao NAS ili SAN ovisno o potrebnoj brzini pristupa. NAS = network attached storage – pohrana podataka preko postojeće mreže – jeftinije rješenje. SAN = Storage Area Network – instalacija posebne mreže za pohranu podataka; robusnije i brže rješenje
     • Za database servere i mail servere sa korisničkim mailbox-ovima preporučujemo vanjske storove sa poljima diskova koji su spojeni na servere putem SAS ili FO. Diskovi su u RAID-2, RAID-5 ili RAID-6 poljima, ovisno o potrebama korisnika i tipu podataka.
     • Za kompleksnije sisteme (polja virtualnih servera i cloud computing) jedino odgovarajuće rješenje je centralna pohrana podataka putem virtualno polje diskova koje može biti izvedeno sa redundantnim kontrolerima, fo switchevima. Konfiguracija samih diskova u virtualnim poljima je kompleksna te ovisi o vendoru opreme i poslovnim potrebama korisnika.

     Također je potrebno previdjeti backup podataka, ovisno o količini podataka backup može biti riješen sa tape library, removable drives ili disk storage array.

     HOTstream IPTV

     top

     HOTstream omogućava hotelima da ponude kompletan paket audiovizualne zabave i usluga informiranja putem televizije u hotelskoj sobi i na laptopu samog gosta.

     Karakteristike i prednosti

     MCOM-ova HOTstream platforma temelji se na najnaprednijoj video i internetskoj tehnologiji te je visokog stupnja raspoloživosti i pouzdanosti, nudi bogati sadržaj, opsežnu podršku, prilagođavanje specifičnim potrebama i zahtjevima svakog hotela. HOTstream je fleksibilan za instaliranje, interoperabilan s drugim hotelskim sustavima. Dolazi u paketu s višejezičnim TV vodičem, filmovima po narudžbi s titlovima, pristupom Internetu i e-mailu na TV uređaju ili laptopu gosta.

     MCOM-ov HOTstream je jedno od najnaprednijih i najobuhvatnijih digitalnih interaktivnih rješenja infotainment-a (kombinacija zabave i informiranja) za hotele. Pruža Vašim gostima luksuznu vrstu zabave i usluga informiranja u njihovim sobama i javnim mjestima hotela. Instaliranje HOTstream platforme rezultirat će novim izvorom prihoda, poboljšat će usluge u kojima će gosti uživati, povećat će razinu njihovog zadovoljstva i pridonijet će većem ugledu hotela.

     Veliki spektar usluga za zahtjevnog gosta

     HOTstream omogućava hotelima da ponude kompletan paket audiovizualne zabave i usluga informiranja putem televizije u hotelskoj sobi i na laptopu samog gosta:

     • Usluga Video On Demand (filmovi po narudžbi) s mogućnošću odabira između 100-ak filmova svih žanrova,
     • pristup Internetu i e-mailu putem TV-a,
     • ponude i paketi,
     • hotelske interaktivne TV usluge, kao što su interaktivni TV vodiči za hotelske prostorije, restorane, trgovine, za hotelske obavijesti; specijalni hotelski, konferencijski i digitalni kanali,
     • interaktivne usluge namijenjene gostima, kao što su view bill (pregledavanje računa), express check out (hitna odjava), messages (poruke), room services (usluge u sobi), parental control (roditeljska kontrola), language selection (odabir jezika),
     • besplatni TV kanali i TV kanali uz plaćanje,
     • glazbeni video i radio kanali,
     • igrice, kalendar i vodiči na lokalnom jeziku,
     • interaktivni gradski vodiči i vodiči kroz zemlju,
     • High speed Internet access (brzi pristup Internetu) za goste s prijenosnim računalima

     Jedinstveno iskustvo za gosta

     Pomoću svoje inovativne arhitekture i korištenja najnaprednijih tehnologija streaming medija, HOTstream pruža niz usluga uključujući Video On Demand (filmove po narudžbi), besplatnu televiziju i televiziju uz plaćanje, pristup Internetu i e-mailu i hotelske interaktivne usluge pri čemu će Vaši gosti doživjeti jedinstveno iskustvo infotainment-a.

     Priuštite si HOTstream po mjesečnoj tarifi

     MCOM je u mogućnosti ponuditi kompletno rješenje za hotele bez ikakvih komplikacija, što uključuje opremu, instaliranje, osposobljavanje osoblja, sadržaj (filmovi, vodiči, igrice i glazba) i podršku za korisnike tijekom operacija.

     • Kompletni paket usluga HOTstream-a nudi se po atraktivnoj mjesečnoj tarifi
     • Napredna svojstva MCOM-ovog HOTstream-a smještaju ga u sami vrh moderne interaktivne televizije i rješenja Video On Demand za hotele.

     iMeteo - IP meteorološka stanica

     top

     iMeteo je inteligentna ultrazvučna IP mini meteorološka stanica prilagođena instalaciji u zahtjevnim uvjetima i izloženim mjestima. iMeteo se sastoji od dva dijela:

     • napredne ultrazvučne mini meteorološke senzorske jednice
     • web servera koji sakuplja podatke sa senzorske jedinice i pretvara ih u oblik pogodan za internet prijenos i prezentaciju putem web sučelja
     imeteo

     Parametri mjerenja

     iMeteo sustav mjeri temperaturu zraka, relativnu vlažnost, atmosferski tlak, brzinu i smjer vjetra, te GPS koordinate.

     • temperaturu zraka u području od -25° do +55°C i s točnošću od ±1.5%
     • atmosferski tlak u području od 850-1150 hPa i s točnošću od ±20 hPa
     • relativnu vlažnost u području od 10-95% RH i s točnošću od ±4% RH
     • brzinu vjetra u području od 0.3-50 m/s (1-180 km/h) i u rezoluciji od 0.05 m/s (0.2 km/h)
     • smjer vjetra u području od 0-360°, u rezoluciji od 0.1° i s točnošću od ±2%

     iMeteo testna instalacija: Omiš Live!