Nagrade koje smo primili

EDUPLAN/EX - Rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću

Lama je Microsoft Gold Certified Partner već više od 10 godina što je potvrdila i ovom nagradom. Lama d.o.o. kao vodeća informatička tvrtka na području Dalmacije, za svoj sustav EduPlan/EX, dobila je nagradu za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću u kategoriji za male tvrtke.

Rješenje omogućava planiranje i evidenciju održavanja i posjećivanja nastave s kontrolom pristupa predavaonicama, automatiziranu izradu rasporeda za nastavni prostor u studijskoj godini. EduPlan/EX omogućuje i izvješćivanje za potrebe državne uprave i statistike.

Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska, pojasnio je da su nagrađeni, među kojima je i Lama d.o.o. - softverske tvrtke na području Hrvatske koje razvijaju opća ali i specifična te prilagođena rješenja temeljena na Microsoftovima tehnologijama, a koja omogućavaju brže, bolje i učinkovitije poslovanje u čitavom ICT sektoru.

prvu nagradu - zlatno Teslino jaje - dobila je inovacija: "IPNAS: Inteligentni sustav za gašenje požara"

U zagrebačkom hotelu Regent Esplanade danas su najinovativnijim hrvatskim visokotehnološkim proizvodima i uslugama u 2007. godini dodijeljene nagrade Vidi e-novation.

Suosnivači i partneri Vidi e-novation i Vidi Web Top 100 nagrade i svečane dodjele, uz informatičku izdavačku kuću Vidi su istaknute hrvatske i međunarodne kompanije i organizacije kao što su Institut Ruđer Bošković, T-Hrvatski Telekom, Ericsson Nikola Tesla, PricewaterhouseCoopers, Dalekovod, Hrvatska poštanska banka i Podravka.

2006. godine prvi put su dodijeljene Vidi e-novation nagrade visokoinovativnim informatičko-telekomunikacijskim proizvodima i uslugama koji su, po ocjenama stručnog žirija, bili visokokonkurentni u svjetskim okvirima. Od 29 proizvoda i usluga nagrađenih prošle godine, njih deset uspješno je zaživjelo na međunarodnim tržištima - u Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj, Estoniji, SAD-u, Saudijskoj Arabiji, Južnoafričkoj Republici, Etiopiji...

Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda Vidi e-novation 2007, konkurencija između prijavljenih radova ove godine bila je još i veća, te je potencijal međunarodnog uspjeha ovogodišnjih Vidi e-novation laureata povećan.

Vidi e-novation nagrada prošle je godine imenovana “Teslino jaje” po slavnom eksperimentu Nikole Tesle. Na Svjetskoj izložbi u Chicagu, 1893. godine, pokusom s metalnim jajetom Tesla je na popularan način demonstrirao jedan od učinaka rotirajućeg magnetskog polja postigavši da se metalno jaje rotirajući uspravi na svoj vrh.

ZA KATEGORIJU "TVRTKE":

U kategoriji Tvrtke, prvu nagradu - zlatno Teslino jaje - dobila je inovacija:
"IPNAS: Inteligentni sustav za gašenje požara"