O nama

ITICT-idc-onama3livo

Lama br.1 sistem integrator u Dalmaciji

Tvrtka Lama d.o.o je već desetak godina među TOP100 hrvatskih IT tvrtki po prihodima, ali ujedno na prvom mjestu kao tvrtka sistem integrator kojoj je sjedište registrirano na području Dalmacije, što je trenutno i primarno tržište tvrtke Lama d.o.o.

Ova istraživanja je donedavno radio časopis INFOTREND i temeljila su se na zvaničnim poreznim izvještajima, a od prošle godine ta istraživanja radi tvrtka IDC Adriatics. Biti tako kontinuirano među TOP100 hrvatskih IT tvrtki i ujedno vodeći sistem integrator u Dalmaciji je prije svega potvrda kvalitete i stručnosti, pogotovo ako uzmemo u obzir da trenutno u hrvatskoj djeluje preko 1.600 registriranih IT tvrtki.

O Nama

Tvrtka Lama d.o.o. osnovana je 1992. godine u Splitu. Od samog početka djeluje na području informatike i informatičkog inženjeringa, a prvi  poslovi koje je obavljala bili su vezani uz sistem integraciju. Opredjeljenje tvrtke je uvijek bila profesionalna podrška korisniku, te isporuka kvalitetne opreme i sistemskog software-a.

Lama d.o.o. je sistem integrator koji uz isporuku računalne i mrežne opreme, pruža usluge instalacije lokalnih i mreža širokog dosega (WAN), usluge VoIP telefonije, instalacije i održavanje sistemskog softvera, instalacije aplikativnih rješenja, bilo svojih, bilo drugih tvrtki, i pomaže konzaltingom pri izboru rješenja koje je najpovoljnije za pojedinu tvrtku.

Od svog osnutka kontinuirano surađuje sa znanstvenim institucijama na istraživanju, razvoju i tržišnoj primjeni raznih IT rješenja. Jedan od rezultata takve suradnje je  sustav za ranu detekciju šumskog požara; iForestFire, jedinstveni sustav takve vrste u Hrvatskoj i jedan od tek nekolicine u svijetu. iForestFire zaštićeni je znak firme Lama d.o.o.

Lama posluje na adresi Stinice 12 u Splitu, u prostorima od 350 m2, a sa timom od tridesetak visoko motiviranih profesionalaca čini jednu od najjačih IT firmi u Dalmaciji

Misija

Naša je misija usmjerena na razvoj kompletne informatičko / komunikacijske tehnologije na načelim poslovne izvrsnosti i visoke kvalitete uz punu orijentiranost prema zadovoljstvu naših klijenata tako da:

    • Korisnik jednostavnije i efikasnije upravlja svojim poslovnim procesima, a da istovremeno ne gubi analitičke informacije potrebne za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka na svim nivoima tvrtke.
    • Korisnik kreativno troši svoje radno vrijeme na aktivnosti koje njegovoj tvrtki stvaraju vrijednost i donose prednost na tržištu, a njemu osobno mogućnost napredovanja, profesionalnu afirmaciju i zadovoljstvo.
    • Korisnik sve svoje radne zadatke može obaviti sa bilo koje lokacije i bilo kada, sukladno s njegovim osobnim potrebama, ritmom, i stilom života.